РЕЦЕПТИ ПЕРШИХ СТРАВ РЕЦЕПТИ ДРУГИХ СТРАВ РЕЦЕПТИ ЗАКУСОК ЗДОБА ДЕСЕРТИ САЛАТИ НАПОЇ ГАРНІРИ
бульйони
заправні супи
супи з м'ясом
супи овочеві і грибні
холодні супи
супи-пюре
інші супи
страви з кролика, птахи, і дичини
страви з риби і морепродуктів
страви з м'яса і субпродуктів
овочеві страви
омлети, яєчні,страви з яєць
страви з макаронних виробів
страви з бобових
з сиру і молокопродуктів
страви з грибів
борошняні і круп'яні страви
закуски з м'яса і м'ясопродуктів
закуски з риби і морепродуктів
овочеві закуски
закуски з яєць і молокопродуктів
торти і тістечка
піца, пиріжки та пиріжки
печиво, дрібна випічка
фаршиі начинки
креми, сиропи, помадки
кекси, рулети, пудинги, та інші
млинці
желе, муси, самбуки, парфе
креми
інші десерти
З фруктів, і ягід
Джеми, варення, мармелад
салати і вінегрети
м'ясні салати
салати з риби і морепродуктів
овочеві і зелені салати
фруктові салати
з сиром і сиром, яєчні
інші салати
чай, кави
какао, шоколад, молоко, вершки
напої з ягід, фруктів, овочів
сбитни і кваси
коктейлі,крюшони тощо .
алкоголні напої
З овочів і грибів
різні гарніри
На кухнi:
СОУСИ І ЗАПРАВКИ
Національна кухня
Дитяче харчування
Вегетаріанська кухня
Святкові рецепти
Рецепти швидкого приготування
Давні рецепти
Рецепти для мікрохвильовї печі
Дієтичне харчування
Приправи і прянощі
Корисні поради господиням
Рецепти домашніх заготовок
Сервировката окраса столу
БУТЕРИ
Рецепти наших читачів
Це цікаво
Інші рецепти
Останнi надходження


Див. також:
Хмарки тегiв:)
Баклажани, варіант, горіхами, грибами, Закуска, Запеканка, Капуста, капусти, картоплею, Картопля, коктейль, котлети, креветками, курка, курки, кухня, овочами, печиво, пиріг, Пирог, помідорами, рецепт, рецепти, риба, Рулет, рулетики, салат, салатик, Святковий, сиром, смачний, соус, соусі, соусом, страви, страву, Торт, фаршировані, цибулею, яблуками

Усі теги
  
Рецепти домашніх заготовок : Помідори. Домашнє консервування. Рецепти домашніх заготовок. Заготівлі взимку

Ось і настав довгождане літо. На городах і дачні ділянки зросла редиска, шпинатом, зелений листовий салат, кріп, зелена цибуля, щавель. Усю цю розкіш ми їмо, робимо різноманітні салати, готуємо борщі зі щавлем, шпинатом, робимо заготівлі з першого зелені .

Виросли огірки. Користуючись порадами кулінарній книжки"диких"господинь, ми рано-вранці збираємо зелені,смарагдові огірочки, покриті маленькими колючками, з квіточками на носиках. Моєму огірочки, заливаємо холодною водою, солимо, маринуем. Рецепт вибирайте будь-який, який вам більше подобається. Наша кулінарна книга надає вашій увазі безліч перевірених рецептів домашніх заготовок .

Починають дозрівати помідори. Вони рожевіють, наливаються соком, червоніють, і потім ми їх збираємо. І починаємо думати, чого ж нам краще від їхніх засолити, з якого рецептом ?

Помідори мають прекрасним смаком, майже щодня влітку готуємо, який став традиційним, салат з помідорами. З свіжих помідорів, і навіть з консервованих, готують томат-пюре, різні соуси, які дуже добре поєднуються з різними м'ясними і рибними стравами. Помідори консервують, маринують, роблять із помідорів соки. Хороші смажені,запечені і фаршировані помідори .

Помідори мають цінними харчовими якостями, містять цукор, білки, органічні кислоти, вітаміни З, В1,В2,РРі провітамін А(каротин).

Усім звичні помідори мають цілющими властивостями. Лікарі давно помітили, що томатний сік добре допомагає при авитаминозах, корисний при виразкову хворобу шлунка. Томатний сік навіть здатний розчиняти дрібні камені жовчному міхурі.Разрезаннийнавпіл зелений помідор народні лікарі рекомендують прикладати доречно укусу оси-біль пройде. Хороший сік свіжих помідорів при наривах .

Наилучшимияк у смаку, і по лежкостивважатимуться помідори, мають гладку, не ребристу поверхню .

Дрібні помідори найбільш придатні для консервування загалом вигляді,середні і великі помідори – для кулінарного використання .

При консервуванні помідорів для засолювання можна брати помідори різної стадії зрілості:зелені,бурі,червоні.Найкращі за якістю помідори виходять при засолюванню в стадії молочної зрілості,і навіть при консервуванні бурих помідорів .

Зелені і бурі помідори солять(заготовляють взимку)з додаванням прянощів(кропу, стручковогоперцю, аркуша чорної смородини і хрону),а зрілі помідори можна консервувати без прянощів .

Перед консервуванням помідори необхідно сортувати як за рівнем їхньої зрілості,а й у розміру, і солити кожен сорт помідор, наскільки можна, в окремої посуді .

При сортування помідорів для консервування приберіть плодоножки, та був вимийте і добре покладіть в простерилизованнуюі добре промиту банку чи бочку .

На дно банки(бочки)при консервуванні і з середині верств помідорів, і навіть згори покладіть суміш спецій .

Для приготування розсолу для заливання зелені і бурих помідорів при домашніх заготовках на кожні 10 літрів води(взависимостивід своїх розміру)беруть від 700 до 800 р солі,а заливання червоних помідорів беруть 800-1000 р солі .

Специипри консервуванні беруть на 10 кг помідорів:150 р кропу, 100 р черносмородиновогоаркуша"й 50 р листя хрону .

При домашніх заготівлях томату-пюре відбирають цілком зрілі є і здорові помідори, старанно промивають їх, розрізають на 3-4 частини. Після цього підготовлені помідори покладіть в посуд і за слабкому кипінні проварите до отримання кашкоподібної маси .

Потім протріть через сито і знову проварите. При консервуванні готове томат-пюре в гарячому вигляді розлийте в стерильні банки, згори у кожну банку налийте трохи олії,банки укупорьтеі бережете в прохолодній місці .

При домашньому консервуванні(маринуванні)застосовується оцтової кислоти, яка згодом охороняє помідори причини. Маринованниепомідори слід зберігати в прохолодних приміщеннях. Уксуснаякислота при консервуванні помідорів при поєднанні з різними прянощами і цукром надає маринадамприємний кислосладкийсмак .

При консервуванні помідорів(маринуванні)можна брати плоди молочної зрілості,бурі,рожеві,і навіть червоні.У цьому відбирайте плоди щільні,свіжі,найкраще дрібні – діаметром трохи більше 7 див. При отборкепомідорів плодоножкивидаляйте. При домашніх заготовках помідорів бочки чи банки старанно промийте і простерилизуйте.

Виготовлені при консервуванні для маринованияпомідори покладіть в американські банки чи бочки, залийте охолодженою маринаднойзаливанням, укупорьтеі бережете помідори в прохолодній місці .

Кулинарнаякнига"диких"господинь пропонує вам безліч смачних оригінальних кулінарних рецептів домашнього консервування помідорів

Рецепти домашнього консервування помідорів

Оригінальні рецепти домашніх заготовок з помідорів(томатів)
Очищені помідори в томатної заливці(домашні заготівлі)
Помідори в соку агрусу. Домашнє консервування
Помідори і огірки від Олени Прокловой. Готуємо взимку
Помідори з кукурудзою. Оригінальні домашні заготівлі
Помідори, мариновані по-грузински. Домашнє консервування
Помідори, мариновані по-грузински. Домашнє консервування(щригинальнийрецепт)
Помідори, фаршировані по-болгарски. Домашнє консервування
Помідори, фаршировані по-молдавски. Рецепти домашніх заготовок
Салат зимовий з помідорами. Домашня заготівля(рецепти наших читачів)
Салат з якихось зелених помідорів із квашеною капустою. Домашня заготівля
Салат з якихось зелених помідорів. Домашня заготівля
Солодкі зелені помідори. Оригінальний рецепт домашніх заготовок
Стерилизованниепомідори у власній соку. Домашня заготівля
Томат(домашні заготівлі)
Томатний сік. Домашнє консервування
Фаршированниепомідори в томатної заливці.Готуємо взимку

Усі рецепти домашніх заготовок помідорів ви знайдете розділ

Усі кулінарні рецепти розділу"Домашня заготівля"





Див. також: Готуємо з айви .(варення з айви, мармелад, компот). Домашня заготівля